Finnes det et tomrom i livet ditt?

av Matt Slick

Føler du deg tom? Er det noe som mangler? Lengter du etter noe som du ikke helt vet hva er? Lengter du etter å realisere deg selv? Er du ikke tilfreds med den daglige rutinen på arbeidet, skole eller hva det skal være? Kanskje når du er ensom og ser dypt inn i deg selv så føler du deg misfornøyd. Det er noe som mangler. Kanskje har du oppdaget at å tilfredsstille kjødets og sinnets lyster ikke har gitt deg den fred og roen som du trenger.

Da jeg var ung søkte jeg etter mange ting til erstatning for Gud. Jeg prøvde å identifisere meg med en sak, en filosofi,  ja, sogar med trender. Jeg søkte etter en identitet. En stund var dette underholdende og spennende. Men til slutt kom den samme tomheten tilbake. Jeg husker en kveld så jeg etter noe som kunne bryte kjedsommeligheten. Jeg iaktok menneskene omkring meg som var på jakt etter det samme, og plutselig innså jeg hvor håpløs og tom  jeg var. Jeg innså at selv om jeg fikk det jeg var på jakt etter, ville jeg  fremdeles ikke være fornøyd. Jeg ønsket noe mer enn de samme gamle tingene. Jeg ønsket noe som ikke ville  gjøre at jeg snart var like tom.  Jeg ønsket noe virkelig. På en eller annen måte visste jeg at jeg ville ikke bli tilfreds før jeg hadde møtt Gud og funnet ut hans hensikt med meg.

I sin store nåde hadde Gud rørt meg. Midt i synden min, til tross for at jeg søkte kjødets lyst kom han og helbredet hjertet mitt. Tomhet er ikke lenger følgesvennen min. Tomhet er faktisk så uvanlig for meg at jeg nesten ikke husker hvordan det føltes ut. Nå har jeg fred, er tilfreds, har realisert meg selv fordi jeg har funnet frelse og har samvær med Gud. Dette fellesskapet har jeg funnet i Kristus. Gud er trofast, og ved ham ble dere kallt inn i samfunnet med hans sønn, Jesus Kristus, vår Herre (1. Kor 1:9) Når du finner Kristus og hans frelse, oppdager du meningen med livet ditt og du finner at håpet ditt er gått i oppyllelse.

Farvel tomhet!

Om du er trett av tomheten og ønsker å vite hvordan du kan bli en kristen, kan du finne mer på denne linken: Hvordan blir jeg en kristen?

 
 

About The Author

Matt Slick is the President and Founder of the Christian Apologetics and Research Ministry.