Interessante sitater fra Hadith

 1. Englene slutter å be Allah om å tilgi folk når de fiser
  1. Allahs apostel sa: ”Englene ber Allah tilgi dere så lenge som man er på sin bønneplass (Musalla) og   ikke slipper ut luft (Hadath). De sier: Å, Allah! Tilgi ham, Å, Allah å være ham nådig”  Volume 1, Book 8, Number 436: Gjenfortalt av Abu Huraira.
  2. Når han går  inn i moskeen anses han som i  bønn så lenge som han venter på bønnen og englene ber om Allahs tilgivelse for ham og sier hele tiden: Å Allah! Vær ham nådig. Å Allah! tilgi ham, så  lenge som han fortsetter å  sitte på sin bønneplass og ikke  slipper luft.  (Se Hadith Nr. 620). - Volume 1, Book 8, Number 466: Gjenfortalt av Abu Huraira.
 2. Du skal ikke be til Allah og si ”om du vil”
  1. Allahs apostel sa: ”Ingen av dere skal si: Å Allah tilgi meg, dersom du vil; Å Allah! vær meg nådig, om du vil, men man skal alltid appellere til Allah med overbevisning siden ingen kan få Allah til å gjøre noe han ikke vil” Volume 8, Book 75, Number 351:  Gjenfortalt av Abu Huraira.
 3. Jesu utseende er beskrevet.
  1. Profeten sa: ”Den natten jeg steg opp til himmelen så jeg Moses som var en høy mann med brunt krøllet hår som om han var en mann fra Shan’awa stammen. Og jeg så Jesus, en mann av middels høyde og moderate ansiktsfarge tilbøyelig til den røde og hvite farger og glatt hår. Jeg så også Malik, portvakten til helvetes ilden  og Ad-Dajjal blant de tegnene som Allah viste meg.” (Profeten leste så det hellige verset) ”Så du ikke skal være i tvil når du møter ham, når du møter Moses i Miraj natten over himlene” (32.23)   Volume 4, Book 54, Number 462: Gjenfortalt av Ibn Abbas.
 4. Satan berører alle nyfødte
  1. Profeten sa: ”Når ethvert menneske blir født berører Satan ham på begge sider av kroppen med sine to fingre, unntagen Jesus, Marias sønn, som Satan prøvde å ta på , men mislyktes siden han berørte  placenta hinnen isteden.” Volume 4, Book 54, Number 506:  Gjenfortalt av Abu Huraira.
 5. Moses utseende er beskrevet
  1. Profeten sa: Man bør ikke si at jeg er bedre enn Joas (dvs. Yunus) bin Matta” Så nevnte han sin far Matta. Profeten nevnte natten til himmelfarten sin og sa: ”Profeten Moses var brun, en høy person som folkene fra Shanua stammen. Volume 4, Book 55, Number 608: Gjenfortalt av Ibn 'Abbas.
 6. Jesus snakket mens han fremdeles lå i vuggen
  1. Profeten sa: Ingen har snakket mens de lå i vuggen unntagen disse tre: (Den først var) Jesus, (Den andre var) en mann fra Bani Israel som kaltes Juraij…” Volume 4, Book 55, Number 645: Gjenfortalt av Abu Huraira
 7. Når du dør kommer to engler og spør deg ut om Mohammed
  1. Profeten sa ”Når et menneske blir lagt i sin grav og hans ledsagere forlater ham og han kan høre deres forttrinn, kommer det to engler til ham og lar ham sitte og spør ham: Hva pleide du å si om denne mannen Mohammed? Han vil si: Jeg bevitner at han er Allahs slave og apostel. Så vil han si til ham, Se på din plass i helvetes ilden. Allah har gitt deg en plass i himmelen istedenfor. Profeten legger til: 
  2. Den døde vil få se begge stedene. Men en ikke-troende eller en hykler vil si til englene:  Jeg vet ikke, men jeg pleide å si det som folk vanligvis sa! Det vil da sies til ham: Ikke kjente du eller tok veiledning (ved å lese Koraan)” Så vil han bli slått med en hammer mellom ørene og han vil gråte og hans gråt vil bli hørt av hvemsomhelst som kommer til ham unntagen av mennesker og Jinn” Volume 2, Book 23, Number 422: Gjenfortalt av Anas.
 8. En mann sov igjennom bønnetiden og djevelen urinerte i øret hans.
  1. Det ble nevnt til profeten at en mann hadde sovet hele natten til etter soloppgang. Profeten sa: Han er den mannen i hvis øre Satan har pisset” Volume 4, Book 54, Number 492:  Gjenfortalt av 'Abdullah.
  2. En mann ble nevnt for profeten og han ble fortalt at han hadde sovet til morgengry og hadde ikke gått til bønn. Profeten sa: ”Satan urinerte i øret hans” Volume 2, Book 21, Number 245: Gjenfortalt av 'Abdullah.
 9. Satan knytter tre knuter i bakhodet på mennesker som sover.
  1. Allahs apostel sa: ”Satan putter tre knuter i bakhodet på alle de som sover. På hver eneste knute leser og sier han disse ordene: ”Natten er lang, så fortsett og sove.” Når man våkner og husker Allah løsnes en av knutene. Når man renser seg, løsnes den andre knuten og når man ber, løsnes den tredje knuten. Og man står opp energisk med et godt hjerte om morgenen, ellers står man opp med latskap og et ondt hjerte” Volume 2, Book 21, Number 243: Gjenfortalt av Abu Huraira
 10. Magi på Mohammed
  1. Magi ble utført på profeten så han begynte å tro at han gjorde noe som han i virkeligheten ikke gjorde. En dag hadde han påkalt Allah i en lang periode og sa: ”Jeg føler at Allah har inspirert meg til å helbrede meg selv. To personer kom til meg (i mine drømmer) og satte seg en ved hodet og den andre ved føttene mine. Den ene spurte den andre: Hva er det som plager denne mannen? Det andre svaret: Han er forhekset. Den første spurte: Hvem har forhekset ham? Og den andre svarte: Lubaid bin Al-Asam” Den første spurte: Hva slags materiale ble brukt? Den andre svarte: En kam, håret som har samlet seg på den og det ytre skinnet fra pollenet på han-daddel palmen” Den første spurte: “Hvor er det?” Den andre svarte: “Det er i brønnen til Dharwan. “ Så gikk profeten ut og mot brønnen, kom så tilbake og sa til meg ved tilbakekomsten: ”Daddel  palmene (ved brønnen) ser ut som djevlehoder”. Jeg spurte: “Tok du opp disse tingene som har forårsaket forheksingen?” Han sa: “Nei, for jeg har blitt helbredet av Allah og jeg er redd for at denne handlingen kan spre ondt mellom menneskene” Senere ble brønnen fylt igjen med jord. Volume 4, Book 54, Number 490: Gjenfortalt av 'Aisha:
 11. Magi virker ikke på deg dersom du spiser syv Ajwa dadler hver morgen.
  1. Allahs apostel sa: ”Den som spiser syv Ajwa dadler hver morgen vil ikke bli påvirket av gift eller magi den dagen. ” (Ajwa daddel er en daddel fra Saudi Arabia) Volume 7, Book 65, Number 356: Gjenfortalt av Sad:ï'Also, Volume 7, Book 71, Number 663: Gjenfortalt av Saud
 12. Mohammed beordret en mann som drakk vin til å bli pisket
  1. Abu Huraira sa: ”En mann som drakk vin ble  fremstilt for profeten. Profeten sa: ”Slå ham!” Abu Huraira la til: ”Så noen av oss slo ham med hendene og noen med skoene sine og noen med kappene sine som pisk, og da de hadde sluttet  sa noen til ham: “Må Allah bringe deg i unåde!” Til det sa profeten: Ikke si slik for da hjelper du Satan i å overvelde ham”  Volume 8, Book 81, Number 768: Gjenfortalt av Abu Salama, Also, Volume 8, Book 81, Number 772: Gjenfortalt av Abu Huraira:
 13. Du skal ikke peke på en annen muslim med et våpen for Satan kan friste deg til å treffe ham.
  1. Profeten sa: ”Ingen av dere skal peke på en muslim broder med et våpen for man vet ikke Satan kunne friste ham til å treffe ham og da ville han havne i en ildgrop (Helvete)” Volume 9, Book 88, Number 193,   Gjenfortalt av Abu Huraira:
 14. Mohammed spyttet i en tørr brønn og den ble fylt med vann og det var nok til 1400 menn
  1. Vi var et tusen fire hundre personer den dagen, Al-Hudaibiya (Avtale) og der ved Al-Hudaibiyavar det en brønn. Vi tømte brønnen slik at det ikke var en dråpe tilbake. Profeten satt på kanten av brønnen og bad om litt vann som han skylte munnen med og dernest spyttet han det ned i den tørre brønnen. Vi ble der en kort tid og tok vann fra brønnen for å slukke tørsten vår og til og med ride dyrene våre drakk så my vann de ønsket. Gjenfortalt av Al-Bara: Volume 4, Book 56, Number 777.

De foregående Hadith er fra Sahih Burkhari og er tatt fra Internett: http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/bukhari/.

 
 

About The Author

Matt Slick is the President and Founder of the Christian Apologetics and Research Ministry.