Select Page

КАК ДА СВИДЕТЕЛСТВАМЕ НА БАХАЙЦИТЕ

by | Apr 6, 2013 | Bulgarian - Български, International

От Джереми Бътлър

Целта на тази статия е да ви даде някои указания, когато споделяте вярата си с бахайците. Препоръчвам ви да прочетете също така и другите статии, които разглеждат евангелизирането в нашата уеб страница, тъй-като те разглеждат въпроси като защо трябва да споделяме вярата си и как да го направим.

1. Молете се: В 1Тимотей 2:1-7 пише да се молим за другите, защото има само един начин за получаване на вечен живот и той е чрез Исус Христос. Молитвата ще ни помогне също така да фокусираме вниманието си върху Бог и появилия се проблем.

2. Говорете за греха: Бахайците не вярват в първоначалния грях. Тук препоръчвам подхода “начина на Господаря”. Попитайте бахайците дали те смятат, че човек е първоначално добър или лош. Попитайте ги дали те самите се смятат за добри или лоши хора. А след това споделете с тях защо като християни ние смятаме, че хората са изначално зли. Цитирайте им стихове като Римляни 3:9-20, Римляни 3:23, Римляни 5:12-21 и Римляни 6:23. Попитайте ги дали те са крали, лъгали, прелъстявали, и т.н. и тогава им обяснете, че това е нарушаване на Божия закон, което е грях, който ни разделя от Бог.

3. Споделете Евангелието: Споделете с тях за възможността да бъдат опростени, ако нарушат Божия закон. Споделете с тях Йоан 14:6 и Деяния 4:12, които показват, че можем да получим спасение единствено чрез Исус Христос. Не можем да намерим спасение чрез никоя друга проява на Бог. Цитирайте им също Ефесяни 2:8-10, за да разберат, че нашето спасение е безплатен дар от Бога, а не нещо, за което трябва да се трудим. Спасени сме за извършване на добри дела, а не чрез тях. А след това аз бих им цитирал Римляни 10:9-10, за да им покажа, че те могат да получат лично спасение от собствените им грехове. Обяснете им, че ние получаваме този безплатен дар чрез вяра в Исус Христос. Точно както получавате подарък от някой роднина или приятел, вие трябва да го приемете, макар че е безплатен. По същия начин трябва да приемете безплатния дар на спасението чрез Исус Христос. Обяснете им, че те трябва да се отвърнат от греховете си, да повярват в Исус Христос и да приемат Исус като Бог в плът, който умря за нашите грехове и физически възкръсна. Бахайците вярват, че Исус въркръсна духовно, а не физически. Може би ще е от полза тук, ако им цитирате 1 Коринтяни 15:1-28. Кажете им, че Исус е бил видян от повече от 500 човека след възкресението Си. А после се спрете на факта, че без физическото възкресение на Исус Христос, няма спасение.

4. Бъдете мили и учтиви: Моят собствен опит с бахайци е бил много положителен. Всички бахайци, които съм срещнал са били много мили и готови да ми дадат информация. Като християни, ние трябва винаги да бъдем любезни и учтиви с тези, с които влизаме в контакт. В Матей 22:34-40 пише, че най-голямата заповед е да възлюбим Господа с цялото си сърце, ум и разум. Втората най-важна заповед е да обичаме ближния си като себе си, което се вижда пряко от нашите действия.

SUPPORT CARM

Thank you for your interest in supporting CARM. We greatly appreciate your consideration!

SCHOOLS USER LOGIN

If you have any issues, please call the office at 385-246-1048 or email us at [email protected].

MATT SLICK LIVE RADIO

Call in with your questions at:

877-207-2276

3-4 p.m. PST; 4-5 p.m. MST;
6-7 p.m. EST

You May Also Like…