Select Page

РАЙ И АД В БАХАЙСКАТА РЕЛИГИЯ

by | Apr 6, 2013 | Bulgarian - Български, International

От Джереми Бътлър

Гледището на бахайците

На рая и ада не се гледа като на реални места, на които душата отива след физическата смърт, а се гледа като на пътуване на душата на човека след смъртта му. На рая се гледа като на състояние на близост до Бог, а на ада като на състояние далеч от Бог.

Библейско становище

Раят за християнина е обиталището на Бог и за тези, които са положили вярата си в Исус Христос като Спасител. Адът е мястото за наказание на тези, които не са положили своята вяра в Исус Христос като Спасител. Сатана и неговите демони също ще бъдат наказани там. Според християнското гледище на рая и ада се гледа като на реални места.

Стихове, в които се говори за рая:

3 Царе 8:27: „Но Бог наистина ли ще обитава на земята? Ето, небето и небето на небесата не са достатъчни да Те поберат, а колко по-малко този дом, който построих”!

Второзаконие 10:14: “ Ето, небето на небесата, земята и всичко, което е на нея, принадлежи на Господа, твоя Бог„;

Псалм 2:4: “ Този, Който седи на небесата, ще се смее”.

Матей 5:16: „Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата”.

Стихове, в които се говори за ада

Матей 8:12: „…а чадата на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби”.

Матей 13:41-42: „Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко, което съблазнява, и онези, които вършат беззаконие, и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби”.

Матей 18:8-9: „ Ако те съблазни ръката ти или кракът ти, отсечи го и го хвърли. По-добре е за тебе да влезеш в живота сакат или куц, отколкото с две ръце или с два крака да бъдеш хвърлен във вечния огън. И ако те съблазни окото, извади го и го хвърли. По-добре е за тебе да влезеш в живота с едно око, отколкото да имаш две очи и да бъдеш хвърлен в огнения пъкъл”.

Матей 25:41: “Тогава ще каже на тези, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие, проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и неговите ангели”.

Матей 25:46: “ И тези ще отидат във вечно наказание, а праведните – във вечен живот”.

Юда 7: “…както и Содом, Гомор и околните им градове, които подобно на тях се отдадоха на блудство и бяха обзети от противоестествена страст, са ни дадени за пример, като носшят наказанието на вечниш огън”.

Откровение 20:15: “И ако някой не се оказа записан в книгата на живота, той бе хвърлен в огненото езеро”.

 

SUPPORT CARM

Thank you for your interest in supporting CARM. We greatly appreciate your consideration!

SCHOOLS USER LOGIN

If you have any issues, please call the office at 385-246-1048 or email us at [email protected].

MATT SLICK LIVE RADIO

Call in with your questions at:

877-207-2276

3-4 p.m. PST; 4-5 p.m. MST;
6-7 p.m. EST

You May Also Like…